Lördag 12 Dec 2015
15.12.12 15:21

Kycklingburgare

Hade ett par skivor cheddarost kvar som jag ville bli av med, ville inte köpa massa nya ingredienser så ville bara ta saker jag redan hade hemma, enda köttet jag hade kvar, eller ja, som åtminstone passade till cheddar & mina briochebröd jag hade hemma var kyckling, så det fick bli kycklingburgare. Briochebröd är egentligen inte det bästa till just kycklingburgare då kyckling är ganska mjukt, eller mört om man nu vill, samtidigt är briochebröd också mjukt, så det blir ja, lite konstigt att äta, allt blir så mjukt utan någon som helst tuggmotstånd. Så bättre att ta ett lite "degigare" bröd när man gör kycklingburgare, inte riktigt så fluffigt utan lite "hårdare" så det blir lite skillnad i textur mellan kycklingen & brödet.
Lördag 12 Dec 2015
15.12.12 6:12

Lax & mangosalsa

Dett är något som man brukar se i videos på YouTube med hälsosamma maträtter, har inte gjort detta tidigare men blev väldigt sugen på det efter en av mina YouTube utflykter, har tyckt det varit lite konstigt att blanda frukt & lax men ja, varför inte testa, kanske är gött. Man kanske inte riktigt kan kalla det salsa men äh, hackade lite salsa i små bitar, sen lök i små bitar, kastade på lite chili också & rörde ihop detta. Stekte ett par laxbitar med lite kryddor & honung. Detta blev faktiskt väldigt gott, fräscht & friskt, något som jag säkert kommer göra om igen någongång
Fredag 11 Dec 2015
15.12.11 15:41

Schnitzel

Ibland har man tur, tex när Limmareds Värdshus bestämmer sig för att köra schnitzel som dagens ;) Jag brukar köpa till lite kryddsmör, det kryddsmöret dom har på sina "riktiga" schnitzlar, vilket inte brukar vara några problem, men denna gången ville dom spara sina kryddsmör till sina "riktiga", inga problem, det ingick bearnaisesås istället, jag brukar inte gilla bearnaisesås, dom flesta jag har ätit är fruktansvärt dåliga, speciellt dom färdiga man köper i affären, dom är alltid alldeles för tjocka, samtidigt som dom är alldeles för klibbiga, svårt att beskriva men ja, dom brukar inte vara några höjdare iaf. Men denna gången var det RIKTIG bearnaisesås, riktig len & mycket lösare än dom tjocka versionerna man brukar få, så nu smakar det riktig sås så denna gången var det riktigt gött
Fredag 4 Dec 2015
15.12.4 22:06

Fläskfilé, champinjoner & potatismos

Sås? Hade en jäkla tur, hittade ingen mat hemma & kunde inte ta mig till affären så letade som en galning efter något att äta, tillslut så hade jag sjukt mycket tur & hittade en fläskfilé som hade gömt sig mot en låda i frysen, man såg den inte, var tvungen att gräva med händerna innan jag kände något, vilken lycka ;) Så, stekte den, på med lite champinjoner & en jäkla massa sås, gjorde mitt "extra krämiga" potatismos också
Tisdag 1 Dec 2015
15.12.1 18:49

Extra krämigt potatismos & fiskpinnar

Okej, jag tror att jag har haft denna idén ganska länge nu men det har lixom inte blivit av att jag har testat det, nämligen extra krämigt potatismos, min idé har varit att när man tex sjuder grädde ett litet tag så reduceras det till att bli mycket "krämigare", det blir lixom mer smak, kanske lite sötare, lite mer delikat eller vad man skall kalla det. Tex när man gör en skinkröra till bakpotatis så brukar jag låta grädden sjuda ganska länge & reduceras såpass att det blir ganska kladdigt, när den gör det så blir smaken mycket krämigare & skitgött. Usch vad svårt det var att förklara känner jag men jao, jag tog runt 2dl grädde, 0.5dl vatten & en smörklick, lät det koka ett tag & reducera till kanske 65-70% av ursprungsstorleken, lite lagom reducering, grädden har sjudit klar när den börjar bli lite mer beige än vit & har börjat bli lite mindre rinnig. Sen använder man det till själva potatisen, jag har aldrig gjort potatismos på riktig potatis konstigt nog men alltså detta blev sjukt gött trots att det är pulvermos, att reducera grädden förbättrar faktiskt smaken ganska rejält Hade i lite gräs & purjolöks-kryddblandning också, blir ytterligare lite godare jämfört med traditionellt potatismos
Fredag 27 Nov 2015
15.11.27 22:26

Min första julskinka

Det är lite av en tradition att farsan lagar ihop ett par julskinkor inför julen som jag & syrran får varsin, var dock extrapris på julskinka på Willys så jag passade på att tjuvstarta julkänslan & fixa ihop min egna julskinka. Valde att köra den på lite lägre temperatur så den blir lite saftigare än brukligt, brukar inte använda termometer men just med skinka är det rätt viktigt så det blir rätt temperatur, en överkokt skinka är inte så gött, men iaf, lånade en analog termometer, verkade först inte fungera, enligt receptet står det att det tar runt 1 timme per kilo skinka, min skinka var 2.7kg men efter 180 minuter hade inte ens termometern kommit upp såpass högt att vätskan syntes. Tänkte att det var fel på termometern, började bli orolig att temperaturen skenade iväg i skinkan när jag inte kunde kontrollera det, lät skinkan gå en halvtimme till & äntligen tittade vätskan fram :D Så lät den gå till runt 72-73 grader, sen ut ur ugnen, lät den svalna lite, av med svålen & sen griljera den med ägg, senap & ströbröd. Blev skitgött, gav mor, far & syrran några skivor, räckte i ett par dagar :D
Onsdag 25 Nov 2015
15.11.25 18:24

Ännu mer briocheburgare

Japp, idag blev det samma som igår, lade till lite extra idag, tex honungsglaserat bacon & gurka (ej inlagd gurka som det brukar vara på burgare utan riktig gurka)
Tisdag 24 Nov 2015
15.11.24 15:40

Briocheburgare

Så jag vet inte riktigt hur längesen det är som briochebröd blev poppis till burgare men det var sjukt bra längesen, en massa år sedan men ändå har jag konstigt nog inte testat det än, förräns idag då. Brukar vanligtvis bara handla på ICA men häromkring, i dom 2 närmaste ICA butikerna så har dom så otroligt dåligt utbud av bröd, speciellt den närmsta så när jag behöver hamburgebröd så har det blivit pågens vanliga sesamhamburgebröd, har alltid tyckt dom varit goda. Blev sjukt sugen på hamburgare igår så idag när jag åkte till Willys & handlade så passade jag på att kolla efter hamburgebröd & då upptäckte jag briochebröden, självklart valde jag dom istället. Visspade ihop mina favoritburgare, taco-cheeseburgare, sen in med briochebröden i ugnen med grillen igång så bröden får en fin krispig yta, blir inte så soggigt heller när man lägger på dom saftiga burgarna osv. Så betyget då? Jo, alltså, visst är det gott, inget utöver det extra egentligen, ungefär samma godhetsskala som pågens vanliga hamburgebröd, skall testa göra egna briochebröd nästa gång & se om det blir bättre, såklart det blir men ja, men ja, grejen är att mina burgare har så mycket smak & denna gången köpte jag lite bättre & skarpare cheddarost också, vanligtvis köper jag domdär andra färdiga cheddarosten där varje skiva är inplastad, är nog sjukt processade, känns som "fejkost" också för den delen, men nu köpte jag en annan version, förvisso också färdigskurna men varje bit var inte inplastad & smakade mer "äkta" ost, iaf, så denna skarpa & "stora" smaken från själva burgaren gjorde att briochebrödet inte stack ut så mycket, eller att man inte kände av det riktigt, hade jag gjort en vanlig burgare med högrev & bara kryddad med salt & peppar så hade nog briochesmaken varit lite mer framträdande. Men överlag, kändes bra & köper nog hellre briochebröden framför dom jag brukar, gillar hur lätta bröden var med, jag älskar sjukt fluffiga hamburgebröd. Iaf, detta testet var MYCKET mer lyckat än förra gången jag skulle testa ett nytt bröd, testade då frisco bröd som alla hade tjatat så sjukt mycket om men tyckte det var sjukt äckligt. Passade på att slänga på lite sallad på burgaren också, sjukt mycket godare men tror ändå aldrig att jag haft sallad på hemmagjorda burgare, blir lixom aldrig av & all frukt & grönt i matbutiken närmast mig är nästan förmultnat, sjukt oaptitligt, denna sallden var dock ok, ett par bruna löv men samtidigt fanns det endel bra löv på krukan så ja, jag chansade, vilket blev gött.
Fredag 13 Nov 2015
15.11.13 18:24

Chili Cheese Chicken

Så farsan skulle hämta lite plank någonstans i Anderstorp & frågade om jag ville hänga med, ja, varför inte. När vi åkte förbi Gislaved så såg jag att dom hade slängt upp en Burger King där, hade inte en aning om det så jag blev naturligtvis sjukt sugen så på hemvägen så hämtade vi upp en Chili Cheese Chicken till mig, tänkte äta den medan farsan var inne på Willys, så jag tog en tugga i burgaren MEN något var inte riktigt rätt, kändes som om något fattades & visst gjorde det det: Fattades sallad, salladen är ju ganska viktig i denna typen av burgare med såpass mycket ost & chili cheese sås, utan sallad att bryta av det så blir det ju bara för "mäktigt", blev besviken & är ju inte allt för ofta jag äter på Burger King, synd för just Chicken Royale & dess variationer är riktigt gött. Men iaf, stod ju bara några meter ifrån Burger King så när farsan kom tillbaka så stannade vi till vid Burger King igen & jag gick in & sa att det fattades ingredienser i burgaren, hon i kassan frågade vad som fattades & jag sa salladen. Inga problem, dom skulle göra en ny till mig. Tog några minuter sen fick jag en ny burgare, gick ut i bilen & vi åkte därifrån, tänkte käka i bilen på hemvägen, tyvärr blev jag besviken igen för när jag började äta den nya burgaren så fattades det ju naturligtvis en ny sak, chili cheese såsen, vafan? Det är ju just chili cheese såsen som gör burgaren till en "Chili Cheese Chicken", orkade inte vända igen så jag fick stå ut. Men vad är detta? Seriöst, om en kund kommer in & säger att en ingrediens fattas på dennes burgare så när dom gör en ny burgare åt kunden så kollar man väl extra noga att man har fått med alla ingredienser? Det är väl ganska självklart, men tydligen inte.
Fredag 6 Nov 2015
15.11.6 23:58

BACON

Har ju hittills alltid stekt bacon i stekpanna & det är ju såklart sjukt gött men var sugen på att testa bacon i ugn som många gör, så japp, så lite aluminiumfolie, på med ett paket bacon & på med massa honung, sen in i ugnen i totalt 12 minuter, blev sjukt gött Blir säkert några burgare i framtiden med lite honunsglaserat bacon ;)
2'101 visningar #Bacon #Dagens mat #Honung