Lördag 4 Jun 2016
16.6.4 23:20

2000m rodd

1'996m
Top 3
1
Tid
09:19
Tempo
2:20/500m
Watt
135w
Kalorier
113kcal
Tisdag 31 Maj 2016
16.5.31 23:17

Slumsvik - Limmared, banvallen

Top 3
3
Distans
10km
Höjdmeter
62m
Tid
37:53
Hastighet
16.49km/h
Kalorier
284kcal
17:12
17:49
Workout map
Tisdag 31 Maj 2016
16.5.31 23:14

Limmared - Slumsvik, banvallen

Top 3
1
Distans
10km
Höjdmeter
60m
Tid
36:56
Hastighet
16.85km/h
Kalorier
277kcal
14:24
15:01
Workout map
Lördag 28 Maj 2016
16.5.28 13:18

2000m rodd

1'995m
Top 3
1
Tid
09:21
Tempo
2:21/500m
Watt
138w
Kalorier
113kcal
Torsdag 26 Maj 2016
16.5.26 6:17

2000m rodd

1'994m
Top 3
1
Tid
09:29
Tempo
2:23/500m
Watt
134w
Kalorier
111kcal
Onsdag 18 Maj 2016
16.5.18 23:30

Korv i briochebröd

Ända sedan jag såg att min lokala Willysbutik hade egna briochebröd till hamburgare så är dom dom enda hamburgebröden jag köper numera, så såklart blev jag positiv överraskad när dom hade börjat med brioche-korvbröd också, så köpte ett paket häromdagen Knaperstekte lite bacon, köpte lite bostongurka också, brukar vanligtvis inte ha det på korv men var sjukt sugen på det denna gången, sen stekte två chorizokorvar, tyvärr blev jag lite besviken när jag öppnade korvbrödspaketet, brödet var skuret på fel håll, jag köpte ju dom för att dom var stora så att jag kunde få plats med stora korvar plus lite tillbehör, hade dom varit skurna från rätt håll så hade detta varit möjligt MEN dom har skurit brödet, inte från det hållet som skulle ge ett djupt snitt utan istället från hållet som bara ger ett grunt snitt, så inte fan fick det plats mer tillbehör för det & korven ligger ju då ovanpå brödet istället för i brödet Brioche är ett väldigt skört bröd också så egentligen hade jag viljat öppna upp brödet rejält & sen grillat insidan i ugnen, MEN eftersom brödet var skuret från fel håll så gick det inte öppna upp som korvbröd brukar göra, så brödet snarare bryts än öppnas upp, så jag fick hoppa över ugnen, hade bara blivit rostat på utsidan tack vare det, riktigt synd, riktigt gott med briochebröd men gick såklart sönder eftersom det var skuret på fel håll, det lilla oskurna som var kvar efter snittet var ju såklart inte tillräckligt starkt för att hålla upp korven så naturligtvis trillade allt innehåll ut från botten av brödet när man åt det & undersidan av brödet gick sönder Garant, gör om, gör rätt
Lördag 14 Maj 2016
16.5.14 23:12

Åbytravet

Okej så farsan ringde igår & frågade mig om jag ville hänga med på Åbytravet, jag är ju inte ett dugg intresserad av hästar eller att spela på hästar, inte farsan heller sade han men påpekade att det kommer bli lite god mat också, var lite tveksam ändå men valde att hänga med eftersom gänget annars skulle få en tom stol eftersom morsan inte kunde hänga med som det var tänkt Iaf, det var roligare än jag trodde faktiskt, att kolla på hästar på TV är ju ett riktigt sömnpiller men kändes inte så drygt på plats när man åt förrätt, huvudrätt & efterrätt, tiden rullade på fort Till förrätt blev det färsk sparris serverad med kallrökt skinka och pepparrotshollandaise, det var någon som såg ut som & smakade som pesto också men stod inte med på menyn av någon anledning. Iaf, det var gott, speciellt såsen MEN jag föredrar helt klart varma sparrisar, vet inte varför dom serverade dom kalla, visst att det är en förrätt men går väl servera varm ändå Sen blev det "Filé Mignon Black & White", var helt okej, den där tomaten, varje gång jag ser en sådan så tänker jag att dom ligger flera decennier tillbaka i tiden & den påminner om ett sunkigt motorvägshak, men men, vissa gillar den men finns ju så mycket annat gott man kan göra med tomater. Potatisarna var goda, såsen likaså, köttet med men lite väl tunn oxfilé & inte direkt medium temperatur som utlovades, fläskfilén var överstekt & seg Var förrätten & huvudrätten värda 480kr? Absolut inte, det var ju gott, inget större fel på maten men det är fortfarande en stor skillnad mellan detta & en "riktig" restaurang som tex Köket eller Limmareds Värdshus Sen sprang jag upp & spelade på häst nummer 3, Talassio, i lopp 2, jag drog upp lite kontanter men sen av någon anledning lade jag ner flera sedlar tillbaka i fickan & tog bara 40kr på placering. Visste inte hur hästspel går till så tänkte inte alls på att jag kunde välja den som vinnare istället, är ju självklart att man kan men nepp, av någon anledning så ja, blev det som det blev. Dubblade pengarna iaf, farsan satte på samma häst men som vinnare & vann 250kr tror på 50kr insats. Tänk om man kunnat spela för en tusenlapp istället som storspelarna jämte oss, hade varit rätt tacksamt :D Sen blev det efterrätt, valde "Glasscoupe Pegasus", helt okej, gott med lite frukter i också Valde en "Liten mörk chokladbit" också som fanns på menyn, men detta är något jag HATAR, seriöst, när man skriver så, så förväntar man sig, iaf jag att det skall vara typ lite av "husets pralin" eller liknande, något hemmasvarvat iaf, vad kommer då in? Dom där 10 grams Marabou chokladkakorna som går att köpa i varenda jävla affär, återigen, något man snarare förväntar sig av ett sunkigt gammalt motorvägshak, nu låter jag kanske gnällig men jag tycker inte man gör så om man vill vara lite seriös iaf Sen spelade jag ett sista spel för pengarna jag hade vunnit, var en häst i sista loppet som hade 65% vinstchans, den gav jag fan i, ingen idé att spela på, så jag tog häst nummer 3 igen på placering, det såg bra ut i början av loppet, tror den antingen ledde eller var top 2 det första varvet, men den tappade totalt på upploppet av någon anledning, stod nästan stilla. Favorithästen gick det heller inte bra för, häst nummer 2, en 9%-are, som min moster spelade på vann istället, var ju rätt bra avslut, hästen som vann föddes upp i Svenljunga så cirkeln sluten nästan, eller ja, inte riktigt men ja, lite lustigt Aja, trots lite negativa saker jag nämnde så var det en bra kväll, alltid kul att få restaurangmat så tack för att jag fick följa med ;)
Tisdag 10 Maj 2016
16.5.10 23:09

Slumsvik - Limmared, banvallen

Top 3
4
Distans
10km
Höjdmeter
60m
Tid
35:39
Hastighet
17.53km/h
Kalorier
268kcal
19:26
20:02
Workout map
Tisdag 10 Maj 2016
16.5.10 22:20

Limmared - Slumsvik, banvallen

Top 3
3
Distans
10km
Höjdmeter
66m
Tid
33:19
Hastighet
18.64km/h
Kalorier
250kcal
16:05
16:38
Workout map
Måndag 9 Maj 2016
16.5.9 22:48

Kyckling & dauphinoise

Egentligen, vad är skillnaden mellan dauphinoise & potatisgratäng egentligen? Ingenting verkar det som! Iaf, hittade ett recept som dom hade lagt till ett par äggulor i så tänkte att jag testade den versionen, så fram med mandolinen & skär potatisen i 2-3mm tjocka skivor, ibland är godare med lite tjocka skivor MEN det tar alltid en evighet innan potatisen blir klar, vet inte om jag gör något fel eller något, men sätter ugnen på det som receptet sa, med aluminumfolie ovanpå & enligt receptet skulle det bli klart på 30 minuter, men när jag testade potatisen efter 30 minuter så kändes den helt rå, så tillslut så hade jag nog faktiskt in gratängen i ugnen i säkert 50 minuter, sen +10 minuter på lite högre värme för att få en fin gyllenbrun färg på det. Ingredienser 5dl grädde (2.5dl 15%, 2.5dl 26%) 2st äggulor 4 stora potatisar (ej mjöliga) ½ rödlök 1 näve valfri ost (jag använda sådan där skitdålig "pizzaost") 1 näve hårdost (Grana Padano, Parmigiano-Reggiano, Parmesan eller liknande) Gör såhär Sätt på ugnen på 180 grader Blanda ihop grädden, äggulorna & osten, släng i valfria kryddor, jag använde salt, vitlökspulver & purjo/gräslöks mix Skala & skiva upp potatisen, släng i 1 lager potatis i botten av en ugnsform, jag valde att arrangera dom ganska ordnat, ungefär så som man vanligtvis gör med ratatouille, sen efter första potatislagret, täck dom med gräddblandningen, sen ett lager potatis till, på med mer grädde, osv osv, spara så att du har grädde till sista lagret för det skall vara ett lager grädde ovanpå sista potatislagret. Innan du häller på sista gräddlagret så kan du även skiva upp rödlöken & lägga den över sista potatislagret. Sen på med sista grädden på toppen. Gillar man rödlök så kan man skiva upp en hel rödlök & blanda ihop den bland några potatislager också. När jag gör egen gratäng så har jag i ganska mycket grädde i förhållande till potatis för jag använder den extra grädden i gratängen som sås, skall man göra en sås vid sidan om, tex rödvinssky så kan man antingen minska grädden lite eller ta ett extra lager potatis. Sen på med aluminiumfolie över formen, sen in i ugnen, många recept påstår att det skall ta runt 30 minuter men för mig tar det alltid 20 minuter till MINST, man får ta ut gratängen & testa med jämna mellanrum, när det börjar bli klart så höj temperaturen till 220 grader, in i ugnen i runt 10 minuter till eller tills toppen har blivit gyllenbrun. Kycklingen stekte jag på panna med lock, första perioden så stekte jag i olja på låg värme, när kycklingen är halvvägs klar så slänger jag även på en klick smör, kryddar med salt & vitlök. När kycklingen är 90% klar så häller jag över lite honung på kycklingen & skruvar upp värmen lite så kycklingen får en fin honungsglaserad yta, extra gott blir det om man skedar upp vätskan i pannan & öser över kycklingen, brukar ofta fastna lite "gegga" på skeden också som är fantastiskt gott att slicka upp sen ;)