Fredag 2 Maj 2014
2014-05-02 20:44:27

Karré, sås & pommes

Sådär, efter gårdagens rengöring var det dags för en riktig grillning, hade marinerat både karré & fläskfilé, slängde på ett paket bacon också för att ha som snacks medans man grillade & lite till maten också, men fan, kom på att jag kunde haft baconet till frukosten men när jag kom på det var det redan massa sås på baconen så var inte lönt. Varje gång jag fotograferar grillat kött så ser det alltid kolsvart å superbränt ut :P Men så ser det verkligen inte ut i verkligheten, där är dom perfekta, mycket märkligt Körde indirekt som vanligt, men jag vet inte, tycker egentligen inte det passar till fläskfilé, visst, det är ett semistort köttstycke så det passar egentligen men ändå tycker jag nog det passar bättre att bara bränna på som fan, få den klart så snabbt som möjligt å rycka av den från grillen såfort den är mör å fin. Lät den dock ligga ett tag idag på indirekt, funkar det med, körde den honungsglaserad också för skojs skull. När det gäller karré så tycker jag 2st tekniker fungerar bäst, antingen bränna på som fan som jag nämnde ovan, passar bäst till denhär typen av tunna köttstycken men körde dom low and slow idag för skojs skulle, ganska länge fick dom ligga, dom 2 versionerna är goda på sina sätt, low and slow karré är ju gött, blir riktigt mört å fint, så det faller sönder MEN det blir stringit (stränger) vilket iofs är gött, påminner lite om pulled pork, är ju givetvis inte lika mört som pulled pork, men ändå, iaf, nackdelen med low and slow karré är dock att fettet renderas bort, inte allt, men mycket, å just fettet är ju det som är nice med karré. Bränner man på som fan med karré så är fettet kvar & köttet har kvar sin integritet, inte stringit, så i karré skivan så är köttet som "öar" å det finns inget härligare än att sätta kniven i öarna å bara rycka upp dom från fettet, så sjukt nice :P