Tisdag 1 Dec 2015
15.12.1 18:49
Extra krämigt potatismos & fiskpinnar
Okej, jag tror att jag har haft denna idén ganska länge nu men det har lixom inte blivit av att jag har testat det, nämligen extra krämigt potatismos, min idé har varit att när man tex sjuder grädde ett litet tag så reduceras det till att bli mycket "krämigare", det blir lixom mer smak, kanske lite sötare, lite mer delikat eller vad man skall kalla det. Tex när man gör en skinkröra till bakpotatis så brukar jag låta grädden sjuda ganska länge & reduceras såpass att det blir ganska kladdigt, när den gör det så blir smaken mycket krämigare & skitgött.
Usch vad svårt det var att förklara känner jag men jao, jag tog runt 2dl grädde, 0.5dl vatten & en smörklick, lät det koka ett tag & reducera till kanske 65-70% av ursprungsstorleken, lite lagom reducering, grädden har sjudit klar när den börjar bli lite mer beige än vit & har börjat bli lite mindre rinnig.
Sen använder man det till själva potatisen, jag har aldrig gjort potatismos på riktig potatis konstigt nog men alltså detta blev sjukt gött trots att det är pulvermos, att reducera grädden förbättrar faktiskt smaken ganska rejält
Hade i lite gräs & purjolöks-kryddblandning också, blir ytterligare lite godare jämfört med traditionellt potatismos