Fredag 30 Aug 2013
13.8.30 13:28
Kycklingcurry baguetter
Har varit sugen på en av mina favoritmackor ett bra tag nu, en baguette med kyckling, curry, ost, rödlök och gurka, tar alltid den varje gång jag är på Subway :P
När jag gör min egna så brukar jag bara köpa såndär färdig kycklingcurry på burk, dom hade dock ingen i affären här så fick göra en egen, har försökt göra egen currysås/currydressing tidigare men det har alltid blivit så jävla dåligt, men idag lyckades jag fan, och satan vad gött det var :P
Jag har egentligen ingen aning om hur man gör currysås/currydressing, har alltid bara testat mig fram så var rena turen att jag lyckades idag, det som är svårt med currysås/currydressing är att i början av kokningen så smakar det skit, alltså riktigt äckligt, lixom grädde + rå currymix är så otroligt vidrig smak på, nästan så man får kväljningar, det är ju därför jag misslyckats varje gång då jag ger upp innan såsen har hunnit gotta till sig. Det är också ganska lätt att hälla i för mycket currymix, lixom börjar man med någon dl grädde och bara ett par nypor currymix så ser såsen så extremt blek ut, inte så knallgul som jag vill ha den, MEN det ÄR tillräckligt med currymix, det tar ett bra tag innan curryn har kokat till sig och avger sin färg, innan dess smakar det rå curry och det är inte så gött, så ha tålamod och vänta, ös inte på med mer curry i tron av att det är för lite.
Just när det gäller currysås/currydressing som skall vara till mackor så gillar jag att ha den mycket mer trögflytande än när man gör currysås till tex kyckling & ris och andra riktiga maträtter, men japp, till mackor och sånt, nästan som tapetklister, eller ja, givetvis inte så att det går tugga såsen men inte heller så att såsen rinner ut över händerna såfort man biter i mackan :P Så, idag fick den sjuda väldigt länge och sen kallna i ett vattenbad.
Passade på att steka lite kyckling med, ja jag vet att kycklingen har lite "fett" på sig och ja, jag vet att den ser väldigt blek ut, men när jag gör kyckling till mackor så föredrar jag att låta kycklingen steka på låg värme och med ganska mycket vätska, så den blir riktig mör å fint, så den riktigt smälter i munnen när man tuggar den, passar perfekt till mackor.
Enda baguetterna dom hade i affären var domdär "färdiga" vitlökgsbaguetterna som man bara värmer i 8-10 minuter i ugnen i 225 grader, jag körde på 9 minuter i 175 grader istället då jag inte ville ha ett så knaprigt yttre och dels för att dom skulle in i ugnen igen när man smälte lite ost över dom.
Sen på med currysmeten och lite gurka å rödlök :P
Nomnomnom
Fasen vad gött det blev, skulle inte ha något emot att käka detta till frukost varje morgon :P
(Ja, jag vet, fyfan vad dålig iPhone 4S kameran är innomhus, orkade inte redigera dom heller så ja, det syns vad det föreställer iaf :P)