Torsdag 15 Mar 2012
12.3.15 13:08
Dagens mat: Sötsur kyckling wok
Japp, blev sugen på lite annat igår redan, kolla runt på lite recept och hittade detta kyckling wok receptet, såg ganska gött ut så köpte lite grejer när jag var inne i stan igår.
Man börjar med att skära upp kycklingen i 2x2cm stora bitar, rullar dom i markstärkelse sen friterar i runt 2 minuter (man rullar dom i majsstärkelse mest för att kycklingbitarna kan vara lite blöta och det är inte så bra att fritera blöta saker, så majsstärkelsen binder in det blöta, ger ju en liten yta också men aja). Sen lägger kycklingbitarna på papper.
Sen tar man en grön paprika och skär dom i ganska stora bitar, går säkert med andra färger på paprikorna också men aja, sen tar man en stor lök, skär den i 4 stora bitar, sen 4st ananasringar, skär dom i 4 bitar.
Hetta upp pannan som fan, den skall vara varm som fan, hade tyvärr ingen wok men det funkade ändå, på med lite olja, släng i paprikan och löken, rör runt lite, släng i ananasen, på med 4msk socker, på med 4msk vinäger, 1 halv msk sesamolja. Lite ketchup, rör om frekvent så det inte bränner fast, 1 minut senare häll i kycklingen, fortsätt rör om konstant i några minuter, ta 5msk vatten i en skål och häll i en halv msk majsstärkelse och rör om med fingret, häll på skiten på pannan, lite åt gången, rör om konstant.
Alltså helt lyrisk :P Var verkligen skitgött, har aldrig gjort wok innan, brukar ju bli till att slätsteka kött och lite potatisgratäng men detta är nästan min nya favorit, så otroligt frisk smak, många gillar ju inte stekt ananas av någon anledning men detta gillar nog dom flesta, passar jättebra, ananasen känns inte stekt utan stekningen gör att smaken kommer fram ännu mer. Otroligt frisk smak.
Hade ingenting till då den sötsura smaken gör sig bäst på egen hand, hade man slängt in lite ris så hade man förstört smaken, imo :P
Enda problemet är att det blir massa gegg kvar i fritösen men aja, det är det la värt :P